Haberler

IP Kameralar ve Kablosuz Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır?

IP kameralar, analog görüntü sinyallerini internet yahut bilgisayar ağı üzerinden aktarılabilecek dijital bilgilere dönüştürerek çalışır. Bir bilgisayardan yahut taşınabilir aygıttan uzaktan erişilmelerine imkan tanıyan yerleşik bir web sunucusuna sahiptirler. IP kameralar Wi-Fi yahut Ethernet kabloları kullanılarak bir ağa bağlanabilir.

IP Kameralar ve Kablosuz Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır?

Alanınızı Kablosuz Olarak Teminata Alın — Kablosuz kamera sistemlerinin Kolaylığını Keşfedin. Konutunuzu Artık Çarçabuk İzleyin! Kablosuz kamera sistemiyle Temasta Kalın. Mülkünüzü Koruyun. hazırsanız nasıl çalıştıklarını öğrenelim.

İç yer güvenlik kamerası nasıl çalışır?

Ev güvenlik kamerası, konutunuzun ve mülkünüzün imajlarını yakalayan ve internet ilişkisi kullanarak rastgele bir yerden akıllı telefon, tablet yahut bilgisayarda görüntüleyebileceğiniz bir görüntü kayıt aygıtıdır. Birden fazla mesken güvenlik kamerası hareketle aktifleştirilir ve hareketi algıladıklarında kayıt yapar ve size bir ihtar gönderir.

Kablosuz kameralar nasıl çalışır?

  • Nasıl çalışıyorlar?
  • Kablolu mu kablosuz mu?
  • İnternete muhtaçlıkları var mı?
  • Faydaları?
  • Sınırlamalar mı?

Kablolu ve kablosuz konut güvenlik kameraları

Güvenlik kameraları piyasaya birinci çıktığında çalışmak için kablolu bir elektrik kaynağına muhtaçlık duyuyorlardı. Kimi çoklu kamera kurulumları hala bu halde çalışmaktadır. Bu kablolu kameralar, görüntü sinyallerini bilgisayar izleme yahut televizyon üzere bir görüntüleme aygıtına iletmek için görüntü kablolarına dayanır.

Kablosuz güvenlik kamerasında, görüntü sinyali ve kimilerinde ses sinyali de internet yahut başka kablosuz ağ üzerinden görüntüleme ve kayıt aygıtınıza bağlanan bir alıcıya iletilir. Birçok kişi görüntü imajlarını daha sonra görüntülemek üzere kaydetmek için bilgisayarları yahut bulut depolama hesaplarını kullanır.

Kablosuz güvenlik kameralarının internete muhtaçlığı var mı?

Kablosuz bir kameranın manzaraları kaydetmek ve yakalamak için ağınıza bir sinyal ve irtibat sağlaması gerekir. İrtibatınızda kesinti olması durumunda kablosuz güvenlik kameranız taşınabilir aygıtınıza haber gönderemez.

Kablosuz güvenlik kamerası faydaları

Yukarıda belirtildiği üzere, kablosuz güvenlik kameralarının heyetimi kablolu alternatife nazaran daha kolaydır. Birçok kablolu kamera konutunuzun elektrik sistemine bağlanır, bu nedenle suram için bir profesyonel tutmanız gerekir. Kablosuz kameralar Wi-Fi yahut öbür ağlara dayanır. Talimatları takip ederek birden fazla kamerayı 15 dakikadan kısa müddette kurup bağlayabilirsiniz.

Kablosuz güvenlik kameraları ekseriyetle kiracılar, konut güvenliğine yeni başlayan bireyler yahut bütçesi kısıtlı olanlar için daha ülküdür. Kablosuz güvenlik kameraları kablolu sistemlerden daha ucuz olmasının yanı sıra taşınması ve taşınması da daha kolaydır. Yalnızca fişlerini çekin ve gitmeye hazırsınız!

Kablosuz güvenlik kamerası sınırlamaları

Kablosuz güvenlik kamerasının yeteneklerinde sınırlamalar olduğunu unutmamak kıymetlidir:

Pil gücü

Kamera büsbütün kablosuzsa, güç için pile muhtaçlık duyar. Bu tıp bir düzenlemede pil ölmeden evvel değiştirmeniz yahut tekrar şarj etmeniz gerekir. Güneş kameraları ayrıyeten gün içerisinde pilleri şarj etmek için bir güneş paneli kullanır.

Yönlendirici yahut hub’a olan mesafe
Kablosuz kamerayı ana hub’dan yahut kablosuz yönlendiriciden çok uzağa yerleştirmeyin. Direkt görüş çizgisi varsa, kablosuz kameranın menzili 500 feet yahut daha fazlasına ulaşabilir. Bir konutun içinde menzil çoklukla daha düşüktür (her vakit olmasa da yaklaşık 150 fit).

Sinyal aralığı, konutunuzun inşaat gereçleri, etraftaki öteki kablosuz aygıtlar ve sinyalin geçmesi gereken duvarlar yahut objeler dahil olmak üzere birkaç faktöre bağlıdır.

Standart alçıpan ve cam pencereler kameranın kablosuz sinyalinin gücünü etkilemeyebilir lakin tuğla ve beton etkileyecektir. Kamera ile alıcı ortasında tuğla duvarlar, beton yerler ve büyük ağaçlar varsa sinyal gücünüz muhtemelen zayıflayacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu