Projeksiyon perdesi kullanmalı mıyız ? Gerçekten ihtiyaç mı?
Projeksiyon perdesi düzdür ve yansıtıcı niteliklerini geliştirmek için tasarlanmış özel bir kaplamaya sahiptir. Bu, bir duvar yahut çarşafla alacağınızdan daha parlak ve detaylı bir imaj sağlar. Projektör ekranlarının tanımlanmış bir sonu olduğundan, bu, mesken sinema sisteminizin yahut oturma odanızın merkezinde bir TV gösterisinin yahut sinemanın çerçevelenmesine yardımcı olabilir.
Projektör nedir ve avantajları nelerdir?
Projektörlerin hoşluğu, televizyonların bilakis, tek bir ekran yerine rastgele bir yüzeyde çalışabilmeleridir. Kaliteden emin olmak için birçok projektör sahibi, özel üretim ekranlara yahut beyaz boyalı duvarlara yansıtmayı tercih eder, lakin bu katiyen gerekli değildir.
Projeksiyon perdesine Gereksinimim Var mı?
En sevdiğiniz dizileri yahut sinemaları izlemek için bir projektör kullanmak ve elinizin altında büyük beyaz bir duvar yahut çarşaf bulundurmak istiyorsanız, “projektör perdesina gereksinimim var mı?”
Bu, ne tıp bir tecrübe istediğinize ve kurulumunuzun ne kadar kalıcı olduğuna bağlıdır. Çok fazla suram yapmadan çabucak bir sinema çekmek istiyorsanız ve projektörü olduğu yerde bırakmayı planlamıyorsanız, bir levha yahut duvar uygundur.
Ancak projektörünüzden en uygun formda yararlanmak istiyorsanız, bir projektör perdesi dünyalar kadar fark yaratabilir.
İyi bir ekran, projektörünüzün imajını daha yeterli iletebilir. Bir projektörde etiketlenen çözünürlük, sadece piksellerin bütünlüğünü engellemeyen bir yüzey yahut ekran için görünür. Kaliteli bir ekran, projektörün özgün çözünürlüğünü daha yeterli sağlayabilir.
Projektör için hangi yansıtma ekranı daha uygundur?
Projektör ekranları en az üç farklı en uzunluk oranında gelir: 4:3, 16:9 ve 2:35:1. 4:3 olarak biçimlendirilen içerik, eski TV gösterilerinde standarttır ve bugün neredeyse büsbütün kullanım dışıdır ve yerini 16:9’a bırakmıştır. Fakat kendinizi sinema salonundaymış üzere hissetmek istiyorsanız anamorfik 2.35:1 en güzel seçimdir.
Projeksiyon Perdesinın Gayesi Nedir?
Bir projektör perdesi, bir projektörden ışınladığınız imajları işlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Yansıtıcı niteliklerini azaltan uyumsuz renklere yahut yüzey dokularına sahip bir duvar yahut levha, ülküden daha düşük imaj kalitesi yaşayacaksınız.
Projektör için ekran gereklidir zira ekran, ışığın yansıması için pürüzsüz ve düz bir yüzey sağlayarak yansıtılan manzaranın görüntü kalitesini artırır. Ekran olmadan, manzara bulanık ve meçhul olurdu. Ekran, renk doğruluğunu, kontrastı ve parlaklığı güzelleştirerek imgeyi daha net ve canlı hale getirmeye yardımcı olur.
Projeksiyon perdesi ‘ne mi gereksiniminiz var yahut bir çarşaf kullanabilir misiniz?
Projektör için ekran gereklidir zira ekran, ışığın yansıması için pürüzsüz ve düz bir yüzey sağlayarak yansıtılan imajın manzara kalitesini artırır. Ekran olmadan, imaj bulanık ve belgisiz olurdu. Ekran, renk doğruluğunu, kontrastı ve parlaklığı güzelleştirerek manzarayı daha net ve canlı hale getirmeye yardımcı olur.
Düşük çözünürlüklü bir projektörünüz varsa, bahçedeki çocuklar için süratli bir sinema hazırlıyorsanız yahut projektörünüzü o odada bir daha kullanmayı planlamıyorsanız, o vakit garip bir sinema gecesi için bir çarşaf kabul edilebilir. Bir projektör perdesi de yapabilirsiniz, lakin o yerde tekrar tekrar sinema izleyecekseniz ve projektörünüzden mümkün olan en güzel manzarayı almak istiyorsanız, nitekim maksada uygun üretilmiş bir projektör perdesi satın almalısınız.
Özellikle birtakım daha güzel projektörlerin maliyetiyle karşılaştırıldığında çok değerli değiller ve projektörünüzün imaj kalitesini artırabilirler.
Projeksiyon perdesi göze uygun gelir mi?
TV üzere ekranlar göze ziyan veren direkt mavi ışık üretir. Bir projektörün Dolaylı ışığı, hatta dolaylı mavi ışığı bile, gözler için çok daha naziktir. Aşağıda öğrenebileceğiniz öbür güvenlik özelliklerinin yanı sıra, projektörler katiyen göz sıhhatini temel alan en âlâ seçenektir.