Haberler

3D Yazıcılarda Destek Nasıl Kullanılır? 3D Printer’da Support Kullanımı

3D Yazıcı larda dayanak kullanımı

3D Yazıcı ‘larda Takviyeler Ne Vakit Kullanılır?

Havalı figürlerden karmaşık endüstriyel modellere kadar, 3D yazıcı ‘larda baskı bize her türlü eşsiz parçayı yaratma özgürlüğü veriyor. Ne yazık ki, 3D yazıcılar yerçekimine karşı koyamaz yahut havaya yazdıramaz. Birden fazla giriş düzeyi 3B yazıcı, ekstrüzyon materyaliyle çalışır ve bu sistemin maliyet ve güvenlik avantajı olsa da kimi sınırlamaları vardır. Çok çıkıntılara, kemerlere yahut sığ açılara sahip bir kesim oluşturmak sıkıntı olabilir. Takviyeler bu geometrilerin yazdırılmasını mümkün kılarlar.

3D yazıcı larda ne vakit takviye gerekir

Peki bir 3D Yazıcıda baskının dayanağa gereksinimi olduğunu nasıl anlarsınız? 3D Yazıcıya ve baskının katman yüksekliğine nazaran değişir. Birden fazla durumda, 45 derecenin üzerindeki sarkan açıları yazdırırken takviyeler gereklidir. Bu noktada, katmanlar alttan yardım almadan deforme olmaya ve eğilmeye başlayabilir. Baskının yan duvarları dikeye (0 derece) yaklaştıkça yahut çıkıntılar 90 dereceye yaklaştıkça, her katman aslında aşağıdaki katman tarafından desteklenir, bu nedenle ek takviyeye gerek yoktur.

Düzgün bir halde yapılandırılan takviyeler, bitmiş bir baskıdan kolaylıkla ayrılacak ve orada olduklarına dair çok az delil bırakacak yahut hiç bırakmayacaktır. 3D Yazıcıda Sarkma takviye testi yapmayı öğrenmek değerlidir. Kullandığınız baskı yazılımı ile dayanakları otomatik olarak oluşturmanın kolay bir yolunu keşfetmek için okumaya devam edin.

3D yazıcı Sarkma Çıkıntı testi

3D Yazıcıda Çıkıntı / Sarkma Testi

Çıkıntı testi yapmak, 3D yazıcınızın dayanakları kullanmadan ne çeşit açılar oluşturabileceğini öğrenmenin uygun bir yoludur. Bu çıkıntılı test baskısında, yazıcının hangi noktada sorun yaşamaya başladığını gösteren bir dizi artan açı vardır. Bu testin sonuçları, kullandığınız yazılımda dayanak oluşturmak için kullanılan Maks Çıkıntı Açısının belirlenmesine yardımcı olacaktır.

3D Yazıcı ‘larda Baskı Yazılımınızda Dayanakları Otomatik Olarak Oluşturma

3D Yazıcı için seçtiğiniz yazılım içinde takviyeleri yapılandırmanın ve oluşturmanın birçok yolu bulunabilir. Dayanak Yapılarını Özelleştir simgesi başlamak için en yeterli yerdir. Ekseriyetle uygulamanın kenar çubuğunda bulunur, üzerine tıklayın yada menüden seçin.

3D yazıcı için Simplify3D uygulaması üzerinde Baskı Dayanağı Ayarları
  • Destek Tipini Seçin – Takviye gerektiren birden fazla baskı için “Normal” varsayılan seçenektir.
  • Destek Sütunu Çözünürlüğünü Ayarlayın – Bu ayar, dayanak sütunlarının genişliğini belirler. 4 mm varsayılandır. Daha detaylı baskılar muhtemelen 1 yahut 2 mm’lik daha düşük bir ayar gerektirecektir. Dikkatli olun, daha ince dayanaklar daha kırılgandır ve baskı sırasında baskınız istikrarsız hale gelebilir.
  • Maks Sarkıntı Açısını Ayarlayın – Üstteki çıkıntı / sarkma testinin sonucunu hatırlıyor musunuz? Maks Çıkıntı Açısını ayarlamak için kullanabilirsiniz. Maks Çıkıntı Açısını test değerinizden beş derece daha düşük olarak ayarlamanızı öneririz. Örneğin, 3D yazıcı 50 derecede sorun yaşamaya başlarsa Maks Çıkıntı Açısını 45 dereceye ayarlamanızı öneririz.
  • Otomatik Takviye Oluştur’a tıklayın – 3D yazıcı için seçtiğiniz yazılım parçayı tahlil edecek ve gerekli dayanak yapılarını oluşturacaktır. Takviyeler farklı renkte görünecektir.

Yukarıdaki ayarları kullanarak otomatik dayanakları ekledikten sonra, birçok yeterli yazılım ayrıyeten dayanakları özelleştirmek için size tam denetim sağlar. Birçok uygulama otomatik olarak dayanak yerleştirme konusunda şahane bir iş çıkarsa da, bazen belli alanlarda daha fazla yahut daha az dayanak eklemek isteyebilirsiniz. Başarısızlığa daha yatkın olduğunu düşündüğünüz alanlara dayanak ekleyebilirsiniz. Başlamak için çok fazla dayanağa sahip olduğunu düşündüğünüz alanlardaki takviyeleri kaldırabilirsiniz.

3D yazıcılarda takviyeler her kesim için gerekli olmasa da, makul baskıların başarısı üzerinde büyük bir tesire sahiptir. Çıkıntı / Sarkma testinin nasıl yapıldığını ve dayanak yapılarının nasıl oluşturulacağını anlamak, sadece hayal gücünüzle sınırlanan, asla yerçekimi ile hudutlu olmayan yüksek kaliteli baskılar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu